پوشش بدن ماهی ها چیست؟
ماهی ها جزو نخستین مهره دارانی محسوب می شوند که بیشتر از 470 میلیون سال است که روی زمین پدیدار شدند. ما در این مقاله سعی داریم به سوال پوشش بدن ماهی ها چیست؟ پاسخ دهیم.
پوشش بدن ماهی ها چیست؟
قبل از اینکه به سوال پوشش بدن ماهی ها چیست؟ پاسخ دهیم باید بدانید تقریبا 300 میلیون سال قبل، آبزیان جزو پیشرفته ترین موجودات زنده به حساب می آمدند. ماهی ها جزو گروه مهره داران خونسرد به شمار می روند که معمولا تخم گذار می باشند. لازم به ذکر است بدانید تمام ماهی ها برای اینکه بتوانند در آب زندگی کنند به آبشش احتیاج دارند.
پوشش بدن ماهی ها از پولک می باشد
در پاسخ به این سوال که پوشش بدن ماهی ها چیست؟ تنها نمی توان به یک سوال اکتفا نمود. بدن اکثر ماهی از پوست بسیار سخت درست شده است. برخی از اوقات جدا نمودن آن کار بسیار مشکلی محسوب می شود. پوست در درون سوراخ های بدن ماهی ها خانه می می کند و موجب پوشاندن کره چشم می شود. قسمتی از آن دقیقا روی چشم قرار دارد و رنگ بسیار شفافی دارد. یک نکته مهم که باید به یاد داشته باشید این است که فلس ها در حقیقت حفاظت از پوست، اعضای داخلی و عضلات را بر عهده دارند. آنها درون پوست جای می گیرند. بهتر است بدانید اندازه دقیق فلس ها متفاوت است.
مهم ترین ویژگی ماهی ها
به منظور پاسخ به سوال پوشش بدن ماهی ها چیست؟ می توان به این موضوع اشاره کرد که پوشش بدن ماهی ها از پولک است. این نکته را به خاطر داشته باشید که ماهی ها دقیقا برعکس پستانداران کاملا خونسرد می باشند. این جمله به این معناست که آنها به آسانی می توانند دمای درونی بدن خود را حفظ نمایند. این ویژگی آنها برای محیط زیست بسیار مناسب است. ماهی ها ستون فقرات و باله دارند. بعضی از آنها عمل تنفس را با شش انجام می دهند. بیشتر آنها دارای آبشش هستند. ماهیها می توانند به آسانی تعادل خود را در آب حفظ کنند. یکی از مهم ترین ویژگی ماهی ها این است که کیسه هوایی آنها منجر به داشتن خوابی عمیق و راحت می شود. باله ها در ماهی موجب هل دادن ماهی به سمت جلو می شود.
انواع پوشش بدن ماهی؛ فلس، پوست و دیگر اشکال
پوشش بدن ماهی برای محافظت از بدن آنها در برابر محیط آبی، شکارچیان، بیماری ها و … دارای اهمیت است. رایجترین نوع پوشش، فلس است، اما انواع دیگری از پوششها مانند پوست و صفحات استخوانی نیز وجود دارد.
فلس: فلسها صفحات نازک و سختی هستند که از مواد معدنی تشکیل شدهاند. سه نوع اصلی فلس وجود دارد:
- سیکلوئید: این نوع فلسها صاف و گرد هستند و در بیشتر ماهیهای استخوانی مانند قزلآلا و ساردین یافت میشوند.
- شانهای: این نوع فلسها لبههای دندانهدار دارند و در ماهیهایی مانند کوسه ماهی و کپور وجود دارند.
- گانوئید: این نوع فلسها بزرگ و ضخیم هستند و در ماهیهایی مانند تاسماهی و استخوانماهی یافت میشوند.
پوست: برخی از ماهیها، مانند گربه ماهی و مارماهی، فلس ندارند و در عوض پوست آنها از لایهای از مخاط پوشیده شدهاند. این مخاط میتواند ضخیم و لغزنده باشد و به محافظت از ماهی در برابر انگلها و عفونتها و همچنین به حرکت ماهی در آب کمک کند.
صفحات استخوانی: برخی از ماهیها، مانند سپرماهی، صفحات استخوانی سختی دارند که بدن آنها را میپوشاند.
اصلی ترین ویژگی بدن ماهی ها
از جمله اصلی ترین ویژگی بدن ماهی ها داشتن آبشش می باشد که برای حیات و بقا بسیار لازم است. آبشش اکسیژن را به سرعت جذب می کند و باعث آزاد کردن دی اکسید کربن می شود. ماهی ها به کمک آبشش می توانند به آسانی نفس بکشند. توجه داشته باشید آبشش به تنظیم اکسیژن کمک زیادی می کند. بعضی از ماهی ها علاوه بر پولک که پوشش بدنی آنها به حساب می آید، دارای باله هستند. ولی بعضی از آنها باله پشتی دارند که موجب حرکت سریع آنها می شود. یکی دیگر از ویژگی ماهی ها این است که به وسیله آبشش در زیر آب به خوبی نفس می کشند. آنها قادر هستند در آب زنده بمانند. ماهی ها زندگی خود را در آب سپری می کنند. برخی اوقات آنها به وسیله پوست خارجی آب را به درون بدن خود انتقال می دهند.
رنگ و الگو بدن ماهی
ماهیها با فلسها، پوست و سایر پوششهای بدن خود در رنگها و الگوهای خیرهکنندهای ظاهر میشوند. این تنوع خلاقانه نه تنها زیبا است، بلکه برای بقا و تولید مثل آنها نیز حیاتی است. برخی از مهمترین کارکردهای رنگ و الگوی پوشش بدن ماهی عبارت اند از : استتار، جذب جفت، هشدار به شکارچیان، تنظیم دما، برقراری ارتباط.
اهمیت باله دمی در ماهی ها
در حقیقت به منظور یافتن پاسخ جامع به سوال پوشش بدن ماهی ها چیست؟ می توان گفت ماهی ها قادر هستند به وسیله باله در آب به آسانی حرکت کنند. آنها می توانند زمان دور زدن از باله دمی و باله های سینه ای استفاده کنند. همانطور که گفته شد پوشش بدن ماهی ها از پولک است و کاملا لغزنده می باشد. ماهی ها می توانند با آبشش های دو طرف سر خود به راحتی عمل تنفس را انجام دهند. بهتر است بدانید ماهی ها می توانند در آب تخم ریزی کنند. لازم به ذکر است بدانید از هر تخم یک ماهی به دنیا می آید.
ما در این مقاله به سوال پوشش بدن ماهی ها چیست به خوبی پاسخ دادیم. شاید برایتان جالب باشد تعداد باله در هر ماهی متفاوت می باشد و ممکن است بیش از هفت عدد باشد. باله به دو گروه تقسیم بندی می شود. باله های زوج عبارتند از: شکمی و سینه ای و باله های فرد باله مخرجی، دمی و پشتی. عامل اصلی حرکت ماهی ها باله دمی است. اما باله سینه ای و شکمی تعادل را در ماهی ایجاد می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید